I'll be fine, it's not the first, Just like last time, but a little worse

Idag vakna Lo 05:45. O då var jag på strålande humör;)... eller inte. Men finns ju inte så mycket o göra. Gick upp o gjorde välling,bytte blöja o sen gick vi o la oss igen, Eller iaf jag då, Lo styrde o ställde medans jag låg o halvslumra. Jag måste nog somnat ifrån enstund för rätt va det var så stod Lo o kastade skivor på mig. Då hade han hittat hela Buffy-boxen o slängt ut ALLA skivor. Dvs ca 50 st. Underbar start på morgonen. Haha. Ne vars, man kan ju inte ens bli arg liksom=)

Idag ska jag Till Sandra o hennes family och käka, ha typ "spa" och dricka vin. Det ska bli Nice.
Lo skulle ha följt med, Men hans pappa ville ha honom o det kanske är bättre så vi slipper äventyra hans sovrutiner nu när jag kämpat på med dom och faktiskt LYCKATS!! Lägger honom runt sju, halv åtta på kvällarna o går ut ur rummet. Inget skrik eller någonting. Jag tror seriöst att han somnar på typ 2 min. Lite stolt är jag allt!!;)

Lov nu en vecka. Fast med hemuppgifter då, Men iaf lektionsfritt=) Studiebesök på tisdag på röntgen,( där var jag ju för 2 veckor sen) Haha. O sen typ läkarbesök på onsdag. Sen så åker jag iväg ett par dagar. Det ska bli trevligt;)

Nu ska vi äta lunch för Lo börjar bli trött, Och så går han o skriker efter Amber(Hans pappas katt) Hur go som helst är han♥







Life goes on..

Ja så är det! Börjar komma tillbaka till verkligheten nu igen. Känt mig lite som om jag vandrat omkring i en bubbla och varit orolig och så. Men Nu mår jag som vanligt igen. Enda skillnaden är att jag måste ha stödstrumpor och äta Waran for life. Men det stör mig inte så mycket, Eftersom jag nu har det lite som "garanti" så jag slipper eländet igen.
Massor folk har skrivit o frågat vad som egentligen hände och jag orkar inte förklara allt. Men de har iaf konstaterat att det fattar något som heter Protein S i min kropp. Och detta protein ska då hjälpa blodet att inte klupma ihop sig. Men då jag inte har det så blev det alltså såhär.
Iövrigt var det inga fel på mina värden och det är ju skönt=)

Lo har fått maginfluensa igen och det suger!
Jag hade sett fram emot att ha honom denna vecka. Men eftersom jag redan varit hemma från skolan en vecka och eftersom jag inte vill dra på mig ngn bakterie så får han vara hos sin pappa.
Han hann bara sova här en natt innan han blev sjuk. En enda natt sen den 4/2 har han sovit hos mig:(
Snacka om att man känner sig värdelös, Jag vet ju att jag inte kunde ha honom när jag låg inne eller när jag kom hem och hade ont och var trött + gick på starka värktabletter.
Men nu är jag ju frisk och vill inget hellre än att ha honom här, Visst så träffar jag ju honom på dagarna men han sover ju inte här eftersom jag inte har någon barnomsorg på dagarna och hans pappa jobbar ju inte.
But still, It sucks!!

Nä, Nu ska jag plugga lite o sen dammsuga och slutligen ta ett varmt bad;)

Nehe...

...3 dagar senare och mina proppar sitter kvar i lungan och stör mig allmänt, Jag har fortfarande kvar mina förbannade blåmärken och jag måste fortfarande ta dom där jävla sprutorn.
Nej då, Jag ä inte bitter:P

Kan ju inte heller påstå att jag känner mig speciellt vacker:P

Hemma från Intensiven

 

Nu är jag äntligen hemma från sjukhuset.

Det blev inte riktigt som jag tänkte mig i fredags, skulle bara till VC för att kolla om jag hade lunginflamation

Eftersom jag var andfådd och hade svårt att andas

Väl där skickade de mig till röntgen där jag gjorde skiktröntgen och vidare därifrån fick jag åka rullstol ner till akuten. Så jag fattade ju att någon var fel.

Det visade sig att jag hade Massiva lungembolier

å legat med intrevenöst blodförtunnande och EKG hela helgen.

De har dessutom stuckit mig ca 30 ggr eftersom jag är så svårstucken så har blåmärken.

Till slut fick narkosläkarna komma ner och sätta artärnålar på mig.

Men nu är jag äntligen hemma, med livslång Waranbehandlin.

Jag lever och det är huvudsaken!!

Orkar inte skriva mer idag. Är trött och smärtpåverkad,

 

Lite info om Massiva lungenbolier:

 


Sammanfattat

Massiv lungemboli är ett allvarligt tillstånd.

Vid misstanke om massiv lungemboli krävs en genomtänkt strategi, initial övervakning och behandling på akut- eller intensivvårdsavdelning, sängläge, syrgastillförsel och heparin intravenöst samt trombolytisk behandling vid hypotension, chock och högerkammar-svikt som inte viker på initiala åtgärder.

Med massiv lungemboli menas ofta att mer än 50 procent av lungkärlsbädden är trombotiserad. För den enskilde patienten kan detta kliniskt ta sig helt skilda uttryck beroende på embolins omfattning, patientens hjärt–lungfunktion, allmäntillstånd och ålder

Massiv lungemboli är förenad med hög dödlighet. Men dödligheten hänger samman med bla tidig diagnostik och snabb handläggning.

Massiv lungemboli kan uppträda till synes helt oväntat hos både barn, ungdomar och vuxna.


Trombolytisk behandling möjliggör att en lungemboli löses upp fortare än vad som annars skulle vara fallet. För patienter med svår hypotension och kardiogen chock är detta av uppenbart värde. Men trombolytisk behandling innebär också – i kombination med antikoagulantia och individuella riskfaktorer (hög ålder, låg kroppsvikt, nedsatt njurfunktion, hypertoni, anemi, ökad blödningsbenägenhet, samtidig behandling med trombocythämmande medel) – en risk för allvarlig blödning.

Det finns inget givet sätt att riskstratifiera de patienter som inte är i uppenbart behov av akut trombolytisk behandling. Det blir i stället en klinisk avvägning, där kännedom om patofysiologi, datortomografisk undersökning av hjärta och lungartärer, ekokardiografi och hjärtenzymer är till hjälp


Kliniska karakteristika

Trombogena p-piller, trombosdisponerande kirurgi, långa flygresor, längre tids stillasittande framför dator samt graviditet är några faktorer som tillsammans med förekomsten av genetiska anlag gör att massiv lungemboli inte minskar i förekomst och förekommer även på akutmottagningar för barn och ungdomar.


• Massiv belastning av höger hjärtkammare och risk för plötslig cirkulationssvikt: Den kliniska bilden kan vara förrädisk. Kännedom om att en lungemboli kan vara massiv och att högerhjärtat kan vara kraftigt dilaterat och stå nästan orörligt bör vägleda den initiala handläggningen. Massiv lungemboli innebär att motståndet för höger kammare att skjuta blodet genom lungorna till vänster kammare ökat. Höger kammare är, jämfört med vänster kammare, en tunn och svag muskel som dilateras momentant vid ökat motstånd. När höger förmak och kammare volymbelastas pressas natriuretiska peptider (ANP, BNP, pro-BNP mfl), som kan nivåbestämmas i blodprov, ut från hjärtmuskelceller.

• Massivt stresspåslag: Kroppen känner av vad som hänt och försöker rädda situationen med maximalt påslag av adrenerga stresshormoner för att stimulera hjärtfunktionen och för att hålla blodtrycket uppe. Men kroppen orkar inte bibehålla detta tillstånd längre än under begränsad tid.

• Massiv ångest och oro.

 

 

I denna säng har jag spenderat 3 dygn

Märken efter sticken

Märken efter nålstick o kontrastvätska

 

Dropp

Artärnålen de tog prover ifrån

Droppnålen

Borta bra, men hemma...

...Bäst! Ja så är det nog fan.Vi hade det visserligen skitkul men det är enda skönt att komma hem och sova i sin egna säng. Faktiskt!
Det var mest persionärer precis som jag skrev, några yngre fanns det väl. Men vad spela det ör roll? Vi skulle ju iaf bara umgås med varann.
Vi hade askul på kvällen på dansgolvet. Dock bliv det kanske lite för mycket dricka (eller rättare bestämt tequila) För vi hade båda två lite minnesluckor av kvällen. Dock inget allvarligt som vi kunde haft ångest för:P
Det fanns nog de som hade det värre. Vi bodde på våning 9 o där ligger ju konferanslokalerna där ett bussbolag hade konferans. Vi hann knappt komma dit innan en av chaufförerna i 30års åldern raggade på oss, Vi hade inte ens hunnit börja dricka:P Sen senare på kvällen mötte vi honom i baren o då var han ännu fullare och hoppade upp på scenen och stod o sjöng i micken tillsammans med bandet och skämde ut sig lite allmänt.:P
Sen på morgonen efter när vi gick igenom konferanslokalen så satt han där med ett glas vatten och tom blick. Han hade nog lite lätt ångest. Haha! men så kan det gå=)

Käkade buffe igår och det var jävligt nice när man var bakis kan jag säga. Det bästa är ju att man kan ösa på hur mycket som helst o sen bara slänga det man inte gillar/är sugen på. Annars när man e bakis så brukar det bli typ en kebeb eller något och det funkar väl det med. Men det igår var faan godare.=)
Jag käkade iaf kåldolmar och köttbullar fast det fanns en massa annat gött, men men.
Köpte inget direkt i taxfreen heller. Tycker inte det är så jäkla billgit. Köpte strumpor och bestickset till Lo, En flarra vodka och en burk fruit drops till mig själv, Winegums till pappa och en flaska jäger till min broder. Dock ska han få den när han fyller så hoppas inte han läser:P Haha

Nä, Nu ska jag slänga mig i soffan och käka fruit drops^^




And you don't wanna be here in the future
So you say the present's just a pleasant
Interruption to the past
And you don't wanna look much closer
Cause you're afraid to find out all this hope
You had sent into the sky, by now, had, crashed
And it did because of me

RSS 2.0