Flyttat!!

Igår flyttade vi och vi har kommit iordning riktigt bra.Bara hänga upp tavlor och skruva upp några hyllor kvar.Så det känns riktigt skönt!
Tur man har världens bästa släkt som hjälpte oss igår.Ni är guld värda.
Lo var hos Sandra,Lotta o jenny o hade det skoj.De var på stan o där köpte de en ny t-shirt o ett par byxor till honom.Skitsnyggt.=)Tack för ni kunde passa honom,Ni är helt underbara.
Lo har kommit i ordning bra också.Även om han varit lite gnällig sista dagarna.Först var det rörgt hemma o sen var det väl säkert en stor omställning att komma till en ny lägenhet.
Men han går,springer och klättrar omkring.Han är som en liten apa=)
I morn blir det städning av gamla lägenheten.Mindre kul:(Men det är bara ita i det sura äpplet..

Hoppas alla ni andra mår bra!

Det värsta jag varit med om...

Nu är jag tillbaka i hyfsat skick,men fy fan vad dålig jag varit.Tänk att ett par öron kan ställa till det så.Jag har nästan proppar i lungan och föder barn SAMTIDIGT än att åker på denna skit igen.
Jag har ju skrivit en del om att jag varit mycket sjuk sista tiden.Sprungit på VC o jouren men de har inte hittat något fel.
Sen så började denna skit förra måndagen.Jag o pappa var på maxi o jag kände hur de började värka lite i vänstra örat,typ klia,bubbla o sen så kändes det som om jag hade lock för örat så försökte tryckutjämna,men de gick inte.Framåt  kvällen började det bli värre samt rinna ut som vita flytningar från örat.Jag sökte lite på nätet där jag kom fram till att det förmodligen var eksem eller inflamation i hörselgången.Ringde 1177 o fick en tid på jouren vid 20 i måndags kväll.Läkaren konstaterade ganska snabbt öroninflamation samt inflamation i hörselgången.
Jag fick Kåvepenin utskrivet samt några droppar som skulle droppas i ett par ggr om dagen.Åkte hem.Tog mina mediciner och la mig.
Vaknade sedan mitt i natten av en oerhörd smärta i örat.Jag gick upp yrade omkring i lägenheten.satte mig i soffan o stortjöt typ en timme innan jag somnade av utmattning.
Vaknade tisdag morgon och ringde Vc direkt.De skulle ringa upp kl 14!!

Åkte ut till min kära mamma som fyllde år och la mig i deras soffa o halvsov.Vid det här laget hade jag förlorat hörseln på örat.Kl 15 ringde VC upp och jag berättade läget o sa att jag behövde komma o göra rent örat eftersom jag var svullen enda ut på kinden.Sköterskan skulle prata med läkaren och sedan ringa upp.
Kl 16:30 ringde hon och sa att jag fick komma direkt om jag kunde vara där på 10 min.Jag förklarade att jag var på landet på kalas och inte hann på 10 min.Då fik jag vända mig till jouren sa dom.
Sagt o gjort så ringde jag jouren o fick en tid 17:30 så jag fick åka in tills dess.
väl på jouren fick jag en utländsk kvinnlig doktor.Fattade knappt ett ord hon sa.Men förklarade läget o att det blivit sämre trots pencillin och att de behövde göra rent mitt öra.Hon kollade i det sjuka örat o sen det friska med samma instrument!!!"Jag fixa,Jag fixa, sa hon.
Sen hämtade hon en "tamponad"(som en minitampong) som hon körde ner i hörselgången och sen hällde hon i alsolsprit.Sen fick jag gå hem.

Jag tyckte inte det var ett dugg bättre men tänkte att jag får ge det tid.gick hem o la mig på soffan och försökte utstå smärtan.Kl 22 klarade jag inte längre utan ringde 1177 o stortjöt.Hon sa åt mig att åka akut till linköping så skulle de fixa en läkare på Öron-näsa-hals.
Min kära mamma hämtade mig o vi åkte i väg.Kom in på akuten o fick hjälp upp till en avdelning.Väl där fick vi träffa en läkare,han var jättetrevlig.Fick lägga mig i en stol och han hörde in en apparat vid örat och plockade ut den där "tamponaden" hon lagt in.Den var helt varig o äcklig.Sen kollade han mig i örat ocu utbrast något i stil med "oj oj oj stackars flicka,Detta är bland det värsta jag sett"
Jaha tänkte jag.Det förklarar smärtan.
Han frågade om inte de på jouren gjorde rent såret innan de la igen det.och jag sa att de inte gjorde det.
då blev han upprörd.Man ska ju ALDRIG lägga iden ett sår innan man gjort rent det.Det är väl det första man får lära sig på läkarlinjen!,sa han.
Sen började han suga rent örat med en sug och det gjorde så oerhört ont och jag blev yr,nästan svimmfärdiig och kände hur jag behövde spy.Förmodligen för att balandnerven sitter där.
Tårarna sprutade om mig och jag kramade mammas hand så hårt jag bara kunde.Efter ca 15 min var han klar.

Han sa att jag hade en massa bakterier i örat och även början till svamp eftersom det var så trångt.Hörselgången var nu så svullen så han såg inte trumhinnan.Han klatade in någor blått som ser ut som fltande bläck i örat.Han frågade om det var okej för mig att bli inlagd på observation.
Helst inte svarade och slapp.
Han Gav mig sedan nytt pencillin eftersom kåvepenin inte bet på detta,Fick några nya droppar att ha i örat samt ordentliga morfinliknande smärtstillande som tydligen är narkotikaklassat.

Sen fick vi åka hem med en återbesöks tid efter 3 dagar.
Jag tog en smärtstillande direkt o somnade i bilen.
Vaknar onsdag morgon och vet inte om jag lever eller är död för allt känns så tyst o konstigt o hela ansiktet känns svullet o förlamat.
Jag hör inte fläkten vi har i sovrummet.Jag hör inte fåglarna utifrån.Allt känns så fel.
vänder mig om och ser att Lo står i sin säng och hoppar o tjoar.Jag ser att han tjoar för han rör på munnen men jag hör inte ett ljud.
Hallå säger jag flera gången och försöker tryckutjämna.Men det hjälper inte.Jag hör min egen röst men det låter konstigt.
Jag har blivit döv ,tänker jag.
Jaha nu kommer jag aldrig mera höra,Kommer aldrig få höra mitt barn ljuva stämma igen tänker jag o faller i gråt.Jag ligger o tänker på att det värsta är att jag inte minns det sista ordet jag hörde.
Jag har blivit döv och minns inte det sista ord jag nånsin hörde.
Gick upp o sa till johan att jag blivit döv.Tog sedan nya smärtstillande o la mig.Jag tänkte att om jag sover kanske det blir bättre.Och sover man slipper man ju tänka liksom,Och när jag vaknar igen så kan jag nog höra.
Jag vaknar på eftermiddagen och det första jag gör är att skriker på Johan o han kommer inrusandes.HAn pratar med mig.Jag ser att han läppar rör sig.men jag hör ingenting.Jag har blivit döv säger jag.Prata inte med mig för jag hör ingenting,jag är döv.
Jag tror jag tar nya smärtstillanden men vet inte.minns bara att jag somnar om och vaknar nästa dag.Det är nu torsdag förmiddag jag har sovit sen tisdagkväll.Jag är döv och har inte ätit något sen den ljuva smörgåstårtan hos mamma på tisdagen.Jag har bara druckit vetten och knaprat piller.
Sover i princip ehla torsdagen går uåå någon gång och pratar med Lo.Men det är meningslöst för jag hör honom inte,oh jag får inte röra honom pga alla bekterier.Han tittar konstigt på mig.som om jag vore en ailien.Han bryr sig inte om mig knappt.Om jag lämnar rummet så märker han inget.Går johan en meter så tjuter han.
Jaha.Inte nog med att jag är döv.Jag har sovit så länge att min son inte vet vem jag är.

Fredag kommer mamm o hämtar mig och vi åker tillbaka till Lkpg.
Denna gången ska vi inte till avdelningen utan till kliniken.Jag har med mig en kudde som är helt indränkt i sån där bläckliknade sak samt en stor flaska vatten.Vatten är den enda jag ätit eller druckit sen tisdagen.
Får träffa en läkare osm kollar i mina öron.Även han säger att det är bland det värsta han sett.Han suger rent med den där otäcka sugen men kan inte göra så mycket eftersom jag är så svullen.
Han avbryter min pencillin behandling och dropparna jag tar.Jag fåt ett ÄNNU starkare pencillin som ska motverka hjärnhinneinflamation.Han får verkligen skrika i mina öron för att ja ska fatta vad han säger.De tar odling på bakterierna eftersom de inte vet vad det är för några.Han sätter sedan in "tamponader" och häller i alsolsprit.Precis som hon på jouren i Motala.skillnaden är att han gör rent innan.Om jag hörde dåligt innan så kan ni ju tänka er hur bra man hör med en tampong i varje öra:P
Vi får sedan återbesöka dagen efter av en jourdoktor.
Jag ska fortsätta med mina smärtstillande och ta dem ihop med alvedon.
Mamma tvingar i mig en sallad på statoil och de smakar faktiskt lite bra med mat.Även fast det tar hundra år att tugga pga svullnaden i ansiktet.
Vi åker sedan hem igen o jag somnar i bilen.
Jag kommer hem o går raka vägen o lägger mig.Är uppe ett par ggr och går på toa o tar tabletter.Men jag sover mest,Lördag är det besök i Lkpg igen.Jag är fortfarande döv o väldigt svullen så de suger rent o sätter in nya "tamponader" och jag får åka hem o hälla alsolsprit.
På lördgakvällen så gåt vi faktiskt till mormor och morfar på deras årliga sommarfest med hela släkten.Det är skönt att komma ut men jag är trött och har ont. så ligger mest o vilarMen det värsta är att inte höra något knappt.Mina släktingar jag inte sett på över ett år pratar med mig.O jag pratar tillbaka.men det enda jag hör är min egen röst.Vi kommer hem ganska sent jag lägger mig direkt.
Söndag blir det återbesök i Lkpg igen!

Denna gång när han suger rent örat så släpper locket.Plöstligt hör jag jättebra.FÖR bra.Det känns som om han ska suga ut min hjärna o jag tjuter o kallsvettas.Som tur är har jag min kära mamma vid min sida.
De tar ny odling eftersom de inte lyckats lokalisera vilka bakterier det är.
Mina svullnader i hörselgångarna börjar bli bättre.De kan fortfarande inte se trumhinnan men det är på rätt väg.
Vi åker hem och har nu en besökstid om 2 dagar alltså fredag.
Jag mår bättre nu.Mycket piggare och så och behöver knappt smärtstillande.
Jag har ätir varje dag och till ovh me dorkat packa.Dessutom hör jag.Det slåt lock ibland med försvinner snart.Och rinner ur öronen gör det fortfarande o jag får absolut inte peta bara hälla alsolsprit i dom.Men vad fan skit samma.
Jag hör igen!Jag hör min underbara sons vackra stämma och jag är så pigg så jag kan leka med honom.
Det har utan tvekan varit det värsta jag varit med om.Inte det farligaste för denna gång låg jag ju inte för döden som vid propparna.Men det har varit den mest intensiva tiden.
Man saknar inte sin hörsel förens man förlorat den.Och nu har jag verligen läsrt mig uppskatta ljud.Till och me med trafiken på storgatan=)

J*vla förkylning...

Jag vill bli frisk nu.Jag hade ju en dunderförkylning i mitten av förra månaden som jag lagom hann bli av med innan jag grog på mig en ny.Så himla trist o vara sjuk i värmen,Ligger o hostar hela nätterna så kan knappt inte sova.
Var på jouren i lördags men det var bara virus sa dom så det får läka ut sig självt.
Aja nog om det.

Jag vet inte varför jag har en blogg för riktigt,Skriver ju väldigt dåligt i den.Kan ju skylla på det vackra vädret o att jag varit sjuk.Men faktum är att jag skriver lika dåligt närdet är regn och jag är frisk.:P
När vi inte är ute och går,Är hos vänner eller familj eller är och badar så är vi mest hemma,Speciellt nu då när jag varit sjuk:p haha

Om en stund ska jag ner till polisstationen och hämta mitt leg som jag faktiskt skaffat nu.Det andra gick ju bara ut i November liksom:P Det konstiga är att ingen myndighet har sagt ågot om det. tex banken eller skattemyndigheten borde ju lagt märket till det.Spec banken som fanktiskt gjort "legget", Men inte då. utan det är en sommarvikarie på bolaget som ska sätta åt mig.En som dessutom gick min paralellklass på mellanstadiet och BORDE veta min ålder.
Ska iaf bli skönt o få ett nytt leg så jag kan hämta ut mitt paket från ellos som ligger o väntar på mig på maxi.Dessutom är det ju valår och då behövs ju ett giltigt legitimation eftersom jag gärna vill rösta.Är ju första gångsväljare eftersom jag inte hann fylla 18 sist det var valår.(jag var ca 2 mån sen med att fylla)
Efter det ska vi åka och köpa en ny vagn till Lo.Vill ha en lätt o smidig sulky som man kan ha när man går på stan eller är vid större folksamlingar.Sen bär det av till Maxi för att hämta det där paketet från Ellos och sen ska jag hjälpa mamma tvätta bilen också.
Efter det så får vi se om pappa ev dyker upp.Han skulle till läkaren för han har haft jätteont i armenaxeln ett tag.Han kan typ inte sova om nätterna.
Hoppas inte det är något allvarligt.Han har nog med skit ändå.

Igår var jag och Lo i varamon tsm med min mamma och mormor.Det var riktigt kul.
Lo älskar verkligen att bada,även om han frös lite för det böåste ju så mycket.
När vi kom hem lagade jag mat och sen tog vi en kvällspromenad hela familjen till Johans föräldrar.
Kom hem runt 22 och då sov ju Lo i vagnen såklart.Så Johan o jag spelade lite nintendo wii sen så la jag mig i sovrummet för att kolla på Lost. I reklampausen skulle jag ut i köket o dricka vatten då så höll Johan på att duka upp en bricka med mackor,varmt te oxh juice åt oss.Så himla gulligt♥


Nu ska jag fixa mig lite grann,
Funderar på om man skulle färga det där jävla håret någon dag.
Färgen har stått och blängt på mig i över en vecka nu.Men jag har ingen lust att färga håret i värmen!!


Nu sk jag titta vad Lo gör.Han har börjat klättra typ överallt så man har inte tid att sitta vid datorn så mycket.Fullt upp att hålla reda på klätterapan.
Johan skulle gå ut och sätta sig o dricka kaffe o läsa tidningen.
Han är så rolig Johan.
Precis innan han gick ut sa han

-Vet du vad det bästa du har gjort är?
-Fött den där lilla terrosisten?,svarade jag och pekade på Lo
-Jo,svarade Johan men menar inte det.
-Nehe,vad menar du då?frågade jag
-Jo det bästa du har gjorde måste ju varit att säga upp kontakten med grannen.För nu kan man ju gå ut och dricka kaffe i lugn och ro utan att ha henne tjatandes om alla hennes problem.



Dock så är det ju synd om de andra grannarna som tydligen får dras med henne nu.Men de kan ju säga ifrån de också.
Vi ska ju flytta härifrån och det är så sköööönt=)

Fast jag tycker nog att det bästa jag gjort var att föda ut lilla Lo.
Eller det bästa VI gjort var att skapa lilla Lo.
Då är alla examen,utbildningar,arbetserfarenheter,pengar,Ja ALLT annat är  helt meningslöst
.För det finns inget större eller mäktigare än att få ett barn!!=)

RSS 2.0