Usch för Akuten

Idag hände det som är alla föräldrars marddröm.Lo ramlade och slog sig,Det har han ju gjort förut.Men denna gången var det ORDENTLIGT!
Han försökte hänga i fönsterbrädan när jag sa åt honom.Då gjorde han en piruett o sen slog han i munnen i kanten på bordet.Usch vad han skrek o jag tog upp honom o höll i min famn och sa åt Johan o hämta nappen.
såg jag att han var blodig i hela ansiktet o det rann ner över min tröja.Jag fick panik o min första tanken var att ringa 112.Men Johan kom o lugnade mig och vi kollade ordentligt vartifrån det blödde.Munnen visade det sig.
Och de blödde ordentligt(som det gör ur munnen).Vi bestämde oss iaf för att åka till Akuten.
Väl där fick vi vänta i en timma innan vi kom in.Los mun slutade blöda o han lekte o var som vanligt i väntrummet.Men vi ville iaf att en läkare skulle titta.
När vi väl fick komma in så fick vi världens mest nonchalanta sköterska som pillade i munnen så det började störtblöda igen.Sen så berätta hon att den var "strängen" som håller ihop överläppen o tandköttet som gått av o att det inte var ngn fara men att vi skulle kontakta tandvården så de gjorde en koll på hans "permanenta" tänder som kommer efter mjölkisarna.Hon hämtade även en kirurg ifall de skulle sy dit strängen men hon tyckte det va onödigt eftersom man inte behöver den.
Så det var ju skönt.
Dock blev jag sur för att personalen idiotförklarade oss.Visst nu var det inget farligt.Men jag tycker alltid läkarna ska titta på barn som slår sig lite "allvarligare" eftersom barnen inte själva kan säga om de har ont.
Sen så blev jag sur för att jag var tvungen o fråga dom om de inte skulle göra en notis om att vi varit där.OM de skulle bli några komlikationer liksom.Trodde det var rutin!!?
Sen så fick vi även en påse med "tussar" av läkaren men den städade sköterskan bort.Så när jag påpekade att vi fått en sån när vi skulle gå så blev hon sur o menade på att det faktiskt finns på apoteket!!

Nej fy faan säger jag.Detta är konsekvensen av privatiserad vård.Jag ska garanterat rösta rött i årets val!!!

En liten utflykt

Igår var Lo och jag i Norrköping o hälsade på Carro,Lotta o Jossan.Det va väldigt trevligt.Resan dit o hem var lite jobbig bara för Lo blev uttråkad vilket jag faktisk kan förstå:Sitta still är ingenting man gillar när man är 15 månader=)Men det gick faktiskt bättre än jag trodde.HAn satt o vinkade till alla på tåget och många kom fram pratade med honom.En tant frågade om han alltid var så där lugn o snäll.Och det är han ju,så det är kul när andra också tycker det.=)
Lämnade Lo på dagis nyss.först när jag släppte ner honom stod han o höll i mitt ben krampaktigt en halvminut eller så.Men sen gick han iväg o började leka å jag pratade lite med hans fröknar o sen när jag skulle gå så kom han o vinkade:D min underbara unge♥

Nu ska jag göra något vettigt.Funderar på att baka bröd kanske?ska höra om Johan har lust att åka o handla när han kommit hem från jobbet.
Klockan 14 har vi iaf tvättstuga



Söndag

Usch söndag igen.Vet inte varför men söndagar är ju riktigt tråkiga!
Lo är sjuk,eller nidag är han bättre men i går hade han 40 gradera feber.Han var glad som vanligt men betydligt lugnare.Ville mest sitta i ett knä o mysa=)
Min pappa o farbror var här,vi skulle sätta upp lite hyllor på väggarna.Men eftersom Lo sov så ville vi inte borra o väcka honom.Så vi sorterade reklamen istället.Johan ska köra själv denna vecka eftersom Philip skulle hjälåpa sin pappa lägga golv(för lite bättre betalt än reklamen,hehe)Så därför tog vi hit reklamen.Vi kör ju mest för Philips skull för att han inte orkar helt själv och vi tycker det är viktigt att han tjänar lite egna pengar.För oss gör ju inte de där 300 i månaden någon jätteskillnad.Men för en 14åring så gör det ju det.
Efter vi sorterat reklamen så sov Lo fortfarande.Så då fick Johan en för tidig födelsedagspresent av pappa o farbror.HAn fick en digtal överförings-mojäng:P
haha vet inte vad det heter.Iaf en grej som för över tv-signalerna till sovrummet så vi slipper dra antennsladden genom hela lägenheten.Så vi ägnade hela dagen åt att koppla in den.Det var svårae än vi trott och fick den inte att funka helt som vi ville.Det är nackdelen med at ha comhem.Vi har ju vissa kanaler via boxen o vissa genom jacket i väggen så det blev lite strul.
MEn vi har iaf tv i båda rummen nu UTAN at behöva dra en antennsladd över hela lyan.så jag är nöjd=)
Lo är bättre idag,han har nästan ingen feber kvar o är mycket piggare.Just nu är han o Johan ute o går en sväng.
Så jag ska röja i köket o fixa mat så vi är klara tills halv sju för då kommer mamma o hämtar oss för då far vi till kvarn!
Hoppas ni jaft en bra helg!!


Inskolning!

Det är tur att jag är så duktig på att uppdatera bloggen så det blir intressant läsning:P
Tyvärr är det ju så att jag hellre läser bloggar än skriver själv.Förhoppningsvis så blir det bättre nu när hösten o kylan är på väg.
Började inskolningen på dagis i måndags.Det går jättebra.Jag och en annan mamma som skolar in sin dotter sitter mest o pratar i ett annat rum.Lo springer omkring och lever livet.Han är jätte glad o snäll säger dom så det är inga som helst problem med inskolningen.Det är väldigt skönt,så i morogn kanske är sista dagen tror jag sen så börjar han dagis på RIKTIGT,Min lilla plutt♥

Annars rullar livet på som vanligt.Förra helgen så var johan o spelade boule i uppsala.Det var tydligen elitserien och han har inte spelat på massor med år så det gick väl sådär.Han ställde upp för laget iaf.
Och JA man kan tävla i boule.Johan har faktiskt varit nordisk mästare i det.Tyvärr blir man ju inte rik på det:P haha.
Men ändå coolt att varit bäst i Norden=)
Hur som helst så bodde Sandra här hela helgen eftersom jag är så himla mörkrädd.
Lördag till söndag så sov Lo hos sin morfar för första gången.Så då passade Sandra o jag på att dricka vin,äta pizza o ha girltalk=)
Det gick bra att sova hos morfar också.Han är så duktig vår lille pojk.han nöjer sig med allt.De på dagis säger att han alltid är glad o självständig och det stämmer.Det är inte ofta han är ledsen alltså.Typ när han är trött bara och hungrig när han var mindre.Men annars har han alltid varit så snäll och det är sköntdet.Men vi kanske straffas om vi får fler barn så vi med får känna på hur det är att ha "jobbiga småbarn".

Nä nu ska jag sova.Även jag måste ju upp tidigt nu när Lo börjat dagis.Så nu kan vi inte lilla o dra oss till kl 10 längre




En bild från idag när vi var ute o lekte.
Lo har just ätit sand på denna bilden o det var väl sådär:P


Dagis och Läkarbesök!

Idag har vi varit o kollat in Los nya dagis.Han gillade det skarp,där kommer han trivas kanon bra.Personalen tyckte också att han var väldigt snäll,lugn o charmig.Så det kommer nog inte bli några problem att lämna honom där.Nästa torsdag ska vi börja skola in honom de trodde det skulle räcka med ett par dagars inskolning eftersom han verkade vara så "öppen" mot folk.Alltid kul när ens barn får beröm...eller hur?;)

Efter det så gick vi hem o jag röjde lite här hemma.Sen bar det iväg till läkaren.Medicinmottagningen.
Fick det glada beskedet jag väntat på.Jag kan sluta äta Waran,Redan idag.Så himla skönt.Måste dock ha kvar brickan runt halsen en vecka till Ifall jag råkar ut för en olycka.Men sen så är det jag som ska shoppa halsband=)
Jag hade inga ytterligare riskfaktorer o det var jättebra att jag slutat röka.Dock så får ca 10% av alla som haft proppar det igen de följande 2 åren efter avslutandet av behandlingen.Så vid minsta lilla smärta i benet så ska jag söka akuten så de kan utesluta en propp eller bahandla den INNAN den far upp i lungan.
Sen så var det ju en massa saker o göra om jag blir sjuk(sängliggandes under lång tid)Inlagd,ska opereras och så är det ju en liten procedur om jag ska ha fler barn.Vilket jag självklart vill.Jag offrar gärna mitt liv för ytterligare en krabat i framtiden.Men inte nu.
P-piller o sånt är ju med uteslutet så får ha kvar min hormonspiral.
Läkarn tyckte(även om han inte sa det  för att han inte får ha synpunkter)Att jag skulle anmälsa hela händelsen iaf.
Dels att jag inte fick blodföryunnande sprutor efter OPn på förlossningen.Och med tanke på att jag förlorade så himla mkt blod och var sängliggandes i 2 dagar borde det varit ännu mer aktuellt.
Sen nr jag väl sökte till akuten när jag hade svårt o andas och hade ont så borde det väl jobbat lite mer aktivt.Fick sitta o vänta i flera timmar o sedan skickade de hem mig o sa att jag hade urinvägsinfektion.
Jag hade Feber,problem att andas och asont i ryggen...Hallå!!urinvägsinfektion!!?
feber,anöd och smärta vid andetag är de vanligaste symptomen.
Jag sa till o med själv till läkaren att
"Jag tror jag fått proppar i lungan,Jag har aldrig haft proppar i lungan,Men jag tror att det känns så här"
Dagen efter när jag sökte ige
n eftersom det var värre fick vi också vänta i flera timmar.Jag låg på en bädd i korridoren och kämpade efter luft o stortjöt o mamma satt o höll om mig o ropade på personalen om hjälp eller smärtlindring med det var samma svar varje gång"
- Ni ska snart upp på röntgen,håll ut lite till"
Vi satt där från 08 på morgonen tills kl 18 innan vi fick komma in på röntgen.
Och när jag väl fick diagnosen så fick jag 2 sprutor att ta med hem o ta 2 ggr om dagen(jag har aldrig tagit sprutor på mig själv)Sen så fick 2 tabletter Waran, en folder om waran och sen stödstrumpor.Sen fick jag gå hem med recept och ta mig till apoteket nästa dag för att hämta mer sprutor o waran.Det var inte ens tal om att bli inlagd.Och inget smärtstillande fick jag heller.
Tur iaf att man har snälla föräldrar som skjutsade mig till läkaren varje dag så distriktsköterskan fick ge mig sprutor.
Och tur att min pojkvän är så underbar så han skötte allt medans jag låg  sängen o tjöt i en vecka.Tack!
Vill också tacka alla er som betalar skatt så vår sjukvård SKA fungera.Men ibland gör den inte det så därför kommer jag göra min plikt o anmäla detta.För vem vet,Nästa gång en nybliven mamma råkar ut för detta pga felbehandling så kanske hon inte överlever.
Då kanske hon lämnar en nybliven pappa och ett litet barn kvar i sorg och förtvivlan.
Och det får absolut INTE hända!!

Oj vad djup jag blev och vilket långt onödigt inlägg:P
haha nu ska jag ta en kopp kaffe o sen ska vi hägna in vår ballkong i nät!



Ajaj...

Min finaste kille slog sig förut:(
Gud vad hemskt det är när de slår sig de små.Funderar på att klä in hela lägenheten i skumgummi!




Älskade barn...


1 Augusti

Vart tog sommaren vägen?Jag vill ha värme o sol igen!Regn o rusk kan det vara i höst!
Vi har kommit i ordning bra nu.Dock har inte tavlorna kommit upp än.Förra läghenheten är besiktad så det känns bra=)
Igår va Sandra här.Vi åt grekisk pyttipanna(som alltid)hehe nej vars men vi äter det ganska ofta:P sen så delade vi faktiskt på en flaska vin.Var riktigt längesen jag drack.I dag tog mina mammadagar slut.Vilket känns väldigt sorgligt:(Så i fredags var jag på basinfo-möte på AF.Riktigt segt.Hoppas jag kommer in på omvårdnandsutbildningen så jag slipper möta arbetlösheten:(Johan får va pappaledig ett par veckor nu tills den 18 då Lo börjar på dagis.

Idag har vi varit i Linköping och handlat lite småsaker på Ikea.Vi har också varit på babyproffsen o handlat en ny vagn.Det blev en vanlig enkel paraplyvagn i svart.Lo går ju mest nu så han kommer nog inte vilja åka vagn så mycket ändå.Men kan vara bra att ha när man ska till dagis o så sen.!

slänger in receptet på grekisk pyttipanna.Måste testas!


Tillagning

Till: 4 personer. Ugn 225 grader i 45 minuter.

1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar

Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.

Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök

RSS 2.0